Terug naar losloopgebieden zoeken

34826 keer bekeken

De Regte Heide

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in De Regte Heide 

De Regte Heide (249 ha) heeft een gebied waar loslopende honden gedoogd worden mits onder appel. Het losloop/gedooggebied ligt ten zuiden van de Rielsedijk tussen Goirle en Riel, vlak onder Tilburg. Vanaf de parkeerplaats (halverwege de Rielsedijk) mogen honden los totdat je bij een breed zandpad komt (de leidingstrook). Hier wordt met bordjes aangegeven dat honden aan de lijn moeten.

 

Let hier goed op, want er wordt ontzettend streng gecontroleerd. Als de BOA ziet dat je hond los loopt in het aanlijngebied of niet onder appèl staat en/of achter het wild aan gaat (dat geldt dus ook voor het losloopgebied).

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur en het wild te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloop/gedooggebied zal blijven.

 

De Regte Heide zelf is een prachtig groot en afwisselend gebied waar je schitterende wandelingen kunt maken. Je vindt er natte en droge heide, een onaangetast beekdal, oude bossen en 6 Keltische grafheuvels uit de Bronstijd (1700-1000 voor Christus). Echt wel een bezoekje waard dus.

 

Parkeren kan (gratis) op parkeerplaats Rielsedijk.

Navigatie adres: Rielsedijk 1, 5051 PH Goirle

Zie ook kaart en route voor de exacte locatie.

 

Vanaf de genoemde parkeerplaats start een 3 km lange wandeling (rode route), waarvan het eerste deel door het losloop/gedooggebied gaat. Er is ook nog een tweede parkeerplaats aan de Tweede Dijk in Goirle, maar die ligt minder gunstig, want precies op de rand van het losloop- en aanlijngebied.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Wilhelminakanaal

Tilburg, Noord-Brabant

Meer informatie

Chaamse Bossen

Chaam, Noord-Brabant

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..