Terug naar losloopgebieden zoeken

54792 keer bekeken

Boswachterij Staphorst

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Boswachterij Staphorst 

Boswachterij Staphorst (940 ha), ook wel het Staphorsterbos genoemd, is een groot, gevarieerd bosgebied met heide en vennen. In 2011 heeft Staatsbosbeheer in het zuidwesten van het bos (nabij Staphorst) een speciaal losloopgebied aangewezen (zie afbeelding). Honden mogen hier het hele jaar los, mits ze bij je in de buurt blijven en niet jagen.

 

In de Gurbepoel (net buiten het losloopgebied) kan je hond heerlijk zwemmen.

 

Een tweede optie is om de Natte Neuzenroute te volgen. Deze losloop-route start vanaf de parkeerplaats net ten zuiden van de recreatieplas "De Zwarte Dennen".

 

Vanaf de parkeerplaats loop je naar de overkant van de weg waarover je gekomen bent (Vijverweg). Daar vind je het startpunt van de route die een lengte van 2 km heeft. De route wordt aangegeven met gele paaltjes waarop een pootafdruk staat. Bij het startpunt van de route staan een aantal voorwaarden: er mogen maximaal 3 honden per begeleider lopen; de route mag slechts in één richting gelopen worden; honden mogen uitsluitend op deze route los lopen als ze voldoende onder appel staan.

 

In de rest van het bos zijn honden welkom, mits aangelijnd. Is je hond een jager, kies dan liever een ander losloopgebied. Je loopt dan namelijk het risico op een bekeuring.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan het begin van de Kampweg in Punthorst (zijstraat van de Mr. J.B. Kanlaan, adres navigatie: Mr. J.B. Kanlaan 1) of halverwege de Vijverweg op de parkeerplaats van Recreatieterrein Zwarte Dennen.

 

De ondergrond van de paden in dit losloopgebied is zandgrond op voormalig veengebied. Bij nat weer zijn ze moerig en niet altijd even toegankelijk voor rolstoelen. Bij droog weer zijn de paden redelijk hard maar het is en blijft zandgrond die onder weersinvloeden wisselend van kwaliteit zijn.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Wythmenerplas

Zwolle, Overijssel

Meer informatie

Milligerplas

Zwolle, Overijssel

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..