Terug naar losloopgebieden zoeken

64077 keer bekeken

Boswachterij Staphorst

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Boswachterij Staphorst 

Boswachterij Staphorst (940 ha), ook wel het Staphorsterbos genoemd, is een groot, gevarieerd bosgebied met heide en vennen. In 2011 heeft Staatsbosbeheer in het zuidwesten van het bos (nabij Staphorst) een speciaal losloopgebied aangewezen.

Zie deze kaart. Honden mogen hier het hele jaar los, mits onder appel.

 

Voorheen waren er 2 natte neuzen routes in dit gebied waar de honden onder appel los mochten lopen. Helaas lieten veel baasjes hun honden ongecontroleerd loslopen met schade en overlast voor het wild, andere bezoekers, schapen en paarden tot gevolg. Daarom heeft Staatsbosbeheer besloten om per 01-02-2021 de route aan de Vijverweg op te heffen en in de toekomst ook het bovenstaande losloopgebied aan de kanaallaan op te heffen.

 

Er is een werkgroep bezig om plannen te maken om een nieuw (omheind) losloopgebied te creëren in Boswachterij Staphorst. We hopen uiteraard dat deze poging succesvol zal zijn!

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van Staatsbosbeheer om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

In de rest van het bos zijn honden welkom, mits aangelijnd. Is je hond een jager, kies dan liever een ander losloopgebied. Je loopt dan namelijk het risico op een bekeuring.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan het begin van de Kampweg in Punthorst (zijstraat van de Mr. J.B. Kanlaan, adres navigatie: Mr. J.B. Kanlaan 1) of halverwege de Vijverweg op de parkeerplaats van Recreatieterrein Zwarte Dennen.

 

De ondergrond van de paden in dit losloopgebied is zandgrond op voormalig veengebied. Bij nat weer zijn ze moerig en niet altijd even toegankelijk voor rolstoelen. Bij droog weer zijn de paden redelijk hard maar het is en blijft zandgrond die onder weersinvloeden wisselend van kwaliteit zijn.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Wythmenerplas

Zwolle, Overijssel

Meer informatie

Milligerplas

Zwolle, Overijssel

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..