Terug naar losloopgebieden zoeken

33066 keer bekeken

Boswachterij Grolloo

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Boswachterij Grolloo 

Let op! Staatsbosbeheer heeft besloten om per 1 april (geen grap) dit losloopgebied op te heffen. Dat betekent dat uw hond hier vanaf 1 april 2024 niet meer los mag lopen.

 

Boswachterij Grolloo (1553 ha), ten zuidoosten van Assen, is onderdeel van Natuurgebied Hart van Drenthe. Het is een afwisselend bos- en heidegebied met veel vennen, waar je urenlang kunt wandelen.

 

Honden mogen in het noord-oosten van dit gebied (omgeving Uteringsveen) het hele jaar loslopen, mits onder appel.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Op deze gearceerde kaart zie je waar de honden los mogen lopen, dit staat ook ter plaatse op de borden aangegeven. In de rest van het bos moeten honden aan de lijn.

 

Parkeren kan (gratis) aan de Uteringsweg / Soartendijk in Grolloo.

 

Met dank aan Storm Spoelder voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ookGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..