Terug naar losloopgebieden zoeken

25189 keer bekeken

Amerongse Bos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Amerongse Bos 

Het Amerongse Bos (94 ha) is een van de oudste bossen van de Utrechtse Heuvelrug en ligt op de Amerongse Berg (69 meter), het hoogste punt in de omgeving. In het westelijke deel van het bos (het deel dat tegen Amerongen ligt) mogen honden los, mits onder appel.

 

Het bos bestaat uit naald- en loofbomen van verschillende leeftijden en heeft een weelderige ondergroei met struiken, kruiden en dood hout.

 

Op een deel van de rode route van 3,4 km mogen honden los, aangegeven met rode paaltjes. Verder moeten ze aan de lijn. Zie hiervoor deze kaart en bordjes in het terrein. De loslooproute is een behoorlijke klim, maar die wordt beloond met een prachtig uitzicht op de top van de heuvelrug waar ook een bankje staat om even uit te rusten.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan de Burgwal tegenover de sportvelden (zie kaart). Vanaf de parkeerplaats is het 2 minuten lopen naar het losloopgebied. Eerst richting (en dan voorbij) de Blauwe Schuur.

 

Na afloop iets eten en drinken kan bij Bosrestaurant Het Berghuis.

Navigatieadres: Veenseweg 28 3958 ET Amerongen

 

Door het heuvelachtige terein is dit losloopgebied niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

 

Met dank aan Margot Lantinga voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Lombokbossen

Leersum, Utrecht

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..