Terug naar losloopgebieden zoeken

3218 keer bekeken

Hondenspeeltuin Stadspark Groningen

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Hondenspeeltuin Stadspark Groningen 

Stadspark Groningen (140 ha) is een prachtig park in Engelse landschapstijl in Groningen. In april 2020 heeft de gemeente er een hondenspeeltuin aangelegd waar honden het hele jaar door los mogen spelen.

 

De hondenspeeltuin is gratis toegankelijk en staat vol leuke speeltoestellen. Je vindt er slalompaaltjes, een brug, boomstammen, banden, tunnels en spring hindernissen. Voor de baasjes staat er een picknicktafel. Er is wel een opruimplicht voor hondenpoep, hiervoor is een afvalbak aanwezig.

 

Naast de hondenspeeltuin bevindt zich een groot grasveld waar honden ook het hele jaar door mogen los mogen rennen en ravotten plus een loslooproute van zo'n 1,5 km waar honden los mogen mits onder appel. Zie deze kaart. Ook hier geldt een opruimplicht. Buiten de losloopgebieden en de loslooproute zijn honden ook welkom in het park mits aangelijnd.

 

Het grasveld en de loslooproute grenzen aan water waarin je hond kan lekker kan poedelen op warme dagen.

 

Stadspark Groningen heeft behalve aan honden ook aan kinderen veel te bieden. Er is een speeltuin, een kinderboerderij en kinderen kunnen er ponyrijden. Kortom een heerlijk park voor een uitje voor het hele gezin!

 

Na afloop iets eten of drinken kan op het terras van restaurant Ni Hao. Binnen zijn honden helaas niet toegestaan.

 

Het aantal parkeerplaatsen bij Stadspark Groningen is beperkt, daarom wordt aangegeven dat het de voorkeur heeft om met de fiets of openbaar vervoer te komen. Mocht je toch met de auto komen, dan kan je parkeren bij restaurant Ni Hao.

Navigatie adres: Paviljoenlaan 3 in Groningen.

Zie ook kaart en route.

 

Vanaf het restaurant loop je via de Paviljoenlaan het bruggetje over, dan rechts nog een bruggetje over en dan zie je de hondenspeeltuin aan je linkerhand liggen.

 

De paden op de loslooproute zijn verhard en daarom goed begaanbaar voor rolstoelgebruikers. De hondenspeeltuin en het speelveld zijn zelf niet verhard, maar wel goed bereikbaar voor rolstoelgebruikers.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Sterrebos

Groningen, Groningen

Meer informatie

Hoornse Plas

Groningen, Groningen

Meer informatie

Noorderplantsoen

Groningen, Groningen

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..