Terug naar losloopgebieden zoeken

11947 keer bekeken

Louisa- en Cannemanspolder/ Biesbosch

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Louisa- en Cannemanspolder/ Biesbosch te Dordrecht 

In Dordrecht ligt tussen de wijk Sterrenburg en het bos De Elzen, de Louisa- en Cannemanspolder. Het is een jong (2009) recreatiegebied dat onderdeel is van natuurgebied Biesbosch en honden mogen hier het hele jaar door los.

 

De Louisa- en Cannemanspolder bestaat uit bos gedeeltes, polderlandschap, grasvelden, een fruitboomgaard en er zijn (schone) poelen zodat honden er heerlijk kunnen rennen, zwemmen en ravotten.

 

Omdat het voormalige losloopgebied de Elzen in de Biesbosch tegenwoordig is "vernat" en onderdeel is geworden van de ecologische verbindingszone, heeft Staatsbosbeheer ten compensatie in Louisa- en Cannemanspolder een losloopgebied van 60 hectare aangewezen (zie deze kaart). Een ronde is ongeveer 4,5 km dus zo'n 3 kwartier lopen, maar als je alle kleine paadjes neemt dan kan je je er natuurlijk veel langer vermaken. Wil je een lange wandeling maken en vind je het niet erg om je hond daarbij aan te lijnen, dan kan je dit gebied perfect combineren met De Elzen.

 

Parkeren (gratis) op de parkeerplaats de Elzen.

Navigatie adres: Oude Veerweg 1, 3329 KM Dordrecht

De parkeerplaats ligt naast dit perseel in zuidelijke richting, zie ook de kaart en route voor de exacte locatie.

 

Vanaf de parkeerplaats loop je 150 meter (aangelijnd) in noordelijke richting en zodra je over de dijk bent ( de Louisapoldersekade) ben je in het losloopgebied.

Staatsbosbeheer heeft geen borden met losloopgebied geplaatst, dus zodra je geen borden met aanlijngebied meer ziet weet je dat je goed zit.

 

Na afloop iets eten of drinken kan bij Paviljoen De Viersprong aan de Noorderelsweg.

Navigatie aadres: Noorderelsweg 6, 3329 KH Dordrecht

 

De meeste paden zijn verhard waardoor dit gebied ook heel geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn, met een wandelwagen lopen, een rolstoel gebruiken of niet van natte voeten houden.

 

Met dank aan Marja van der Velden-Hougee voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staat hieronder —I>Anderen bekeken ook

Biesbosch / Merwelanden

Dordrecht, Zuid-Holland

Meer informatie

Develbos

Zwijndrecht, Zuid-Holland

Meer informatie

Hooge Nesse/ Veerplaat

Zwijndrecht, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..