Terug naar losloopgebieden zoeken

10823 keer bekeken

Elst

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in losloopgebied Elst te Elst 

In Boswachterij Amerongen ligt losloopgebied Elst (78 ha). Het is, zoals overal op de Utrechtse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied. Honden mogen hier het hele jaar door los, mits onder appel en maximaal 3 honden per begeleider. Zie de gearceerde kaart van losloopgebied Elst. Buiten het losloopgebied zijn honden ook welkom, mits aangelijnd.

 

Het losloopgebied is eenigszins heuvelachtig, er staan met name loofbomen en er zijn maar liefst 10 grafheuvels. Een rondje langs de grenzen van het losloopgebied is zo'n 4 km, maar als je alle avontuurlijke smalle bospaadjes combineert met de brede paden kan je je er met gemak een uur wandelen. Onderweg kom je diverse bankjes tegen om even van de rust, de natuur en je blije hond te genieten.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van Staatsbosbeheer om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

 

Parkeren voor het losloopgebied kan (gratis) op de grote parkeerplaats bij de sportvelden. Navigatie adres: Sportweg 17-11, 3921 DP Elst

Zie ook kaart en route. Vanaf de parkeerplaats loop je de 200 meter de Sportweg af in zuiderlijke richting, dan loop je zo tegen het losloopgebied aan. 100 meter naar rechts of 185 meter naar links zijn ingangen.

 

Door het heuvelachtige landschap is dit losloopgebied helaas minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

 

Met dank aan Margot Lantinga voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Amerongse Bos

Amerongen, Utrecht

Meer informatie

Stadsbossen

Rhenen, Utrecht

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..