Terug naar losloopgebieden zoeken

8384 keer bekeken

Het Waterwingebied

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Het Waterwingebied te Amersfoort 

Het Waterwingebied (25 ha) is een parkachtig landschap midden in de stad Amersfoort waar je je midden in de natuur waant. Vroeger werd dit gebied gebruikt voor de waterwinning, hierdoor is het nooit bebouwd geweest en heeft deze groenstrook zich kunnen ontwikkelen tot een aantrekkelijk natuurgebied met een variëteit aan flora en fauna. Honden mogen vrijwel overal in dit gebied het hele jaar door los.

 

Het Waterwingebied ligt in het oosten van Amersfoort en is een smalle, langgerekte strook groen van 2,5 km lang en soms maar 50m breed. Honden kunnen er zwemmen in de vijver of in een van de andere vele watertjes.

 

Voor kleine kinderen is er een natuurspeelplaats (hier mogen geen honden komen) met een waterpomp, een doolhof, tunnels, evenwichtsbalken over het water, een klimtoren en schommels. Voor de grotere kinderen is er een skatebaan en een voetbalkooi. Dit alles maakt dit gebied tot een perfect uitje voor het hele gezin.

 

Er zijn 2 wandelroutes door dit gebied, meer informatie over deze routes vind je hier.

 

Als je wat langer wilt wandelen kan je dit gebied prima combineren met de aangrenzende Groengordel Rustenburg (zie deze kaart), wat ook een officieel losloopgebied is.

 

In Het Waterwingebied is geen horeca, maar in het nabijgelegen centrum van Amersfoort zijn veel leuke eet- en drinkgelegenheden te vinden.

 

Parkeren kan op meerdere plaatsen rondom Het Waterwingebied, bijvoorbeeld op de parkeerplaats op de Arendshorst. Hiervandaan steek je het bruggetje over. Navigatie adres: Arendshorst 1675, 3815 VM Amersfoort

 

De paden in Het Watergebied zijn vrijwel allemaal verhard of half verhard wat dit gebied ook voor rolstoelgebruikers goed toegankelijk maakt.

 

Met dank aan W.J. van der Kaaij voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Landgoed Hoevelaken

Hoevelaken, Gelderland

Meer informatie

Nimmerdor

Amersfoort, Utrecht

Meer informatie

Lockhorsterbos

Leusden, Utrecht

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..