DoggyDating trend voor 2016! 

DoggyDating trend voor 2016

Trendwatching Agency Futureproved heeft afgelopen maanden onderzoek gedaan naar trends bij honden. Vanuit dit onderzoek is een lijst samengesteld met de meest opvallende trends voor hond en baas voor 2016.

 

In landelijkere gebieden komen meer honden voor dan in stedelijke gebieden. Zo een 40% van de honden is ouder dan 8 jaar. Doordat mensen steeds meer in steden gaan wonen en in kleinere huizen wordt er ook steeds meer voor kleinere hondenrassen gekozen. Dit is een trend die komende jaren steeds verder door zal zetten.

 

Een andere opvallende trend is de voeding van de hond. Volgens een recent verschenen rapport (Pet Facts: A global strategic business Report verschenen begin maart 2016 ) van de diervoederindustrie is er wereldwijd een groei te noteren van hondenvoer. Zelfs 63% van de hondenbezitters in Amerika is bereid meer geld uit te geven aan hogere kwaliteitsvoeding. Ook wordt het steeds populairder in de Verenigde Staten om honden rauw vlees te geven, maar ook organische en proteïnerijke voeding worden steeds belangrijker. Er zijn in de Verenigde Staten onlangs nieuwe producten op de markt gelanceerd. Denk hierbij aan hondenvoer met insecten maar ook met exotische smaken zoals mosselen, kangoeroe of alligator. De voorkeur gaat steeds meer uit naar natuurlijke producten en voedingssupplementen voor het optimaliseren van de diergezondheid.

 

Wandelen en sporten zijn ook echte hypes voor 2016. Steeds meer mensen zijn met hun gezondheid bezig. Samen sporten met het huisdier is erg leuk. Maar niet alleen fysieke conditie is belangrijk. Ook mentaal worden honden getraind. Er duiken steeds meer hondenspelletjes op, waarbij honden worden getriggerd.

 

Sinds kort is in Amsterdam DoggyDating gestart, een soort tinder voor honden. Elke hond heeft zijn eigen profiel met foto, naam, leeftijd, ras, geslacht en sociaal gedrag. Baasjes kunnen zoeken, kiezen en direct afspreken. Steeds meer zal hier op in gespeeld worden, denk bijvoorbeeld aan hondenhuwelijken, hondenhotels, hondenrestaurants, de groeiende markt voor hondenkleding, vliegtuigmaatschappijen zoals Animal Airways en speciale honden TV kanalen zoals DOGTV.

 

Hondeneigenaars delen alle informatie van de hond op Facebook, maken zelfs websites over hun geliefde viervoeter en er zijn zelfs apps voor hun dier te verkrijgen. In 2016 wil de mens zoveel mogelijk verbonden zijn met hun huisdier!