DoggyDating App

DoggyAlert, nu in de DoggyDating app! 

Is je hond weggelopen? Met een DoogyAlert zoeken andere baasjes met je mee!

Hond weggelopen? Met een DoggyAlert  
zoeken baasjes uit de buurt met je mee! 

De DoggyAlert is een Amber Alert voor honden. Het is de grootste angst van ieder baasje, maar het kan altijd gebeuren dat je hond (ergens van schrikt en) ervandoor gaat.

 

In dat geval kan je bliksemsnel een DoggyAlert aanmaken. Alle DoggyDating app gebruikers, binnen een straal van 10 km, ontvangen dan een melding en zien de gegevens van de hond en de locatie waar hij/zij is weggelopen. Mochten zij de hond zien of vangen, dan kunnen ze dat met de locatie direct doorgeven aan het baasje. Een prachtige manier om elkaar te helpen!

 

Uiteraard ontvangt ook iedereen weer een melding zodra de hond is teruggevonden zodat de zoekacties weer gestaakt kunnen worden.

 

Als je hond vermist raakt, slaat de paniek snel toe!

Om snel en adequaat te handelen hebben we

een lijst met praktische tips gemaakt.

Zo werkt de DoggyAlert 

Zodra er een DoggyAlert is aangemaakt ontvangen alle DoggyDating app gebruikers in de omgeving een melding!

 

Als je een DoggyAlert aanmaakt gaat dat biksemsnel doordat deze al is gekoppeld aan het profiel van je hond bij je profiel. Daardoor hoef je niet meer opnieuw alle gegevens in te voeren!

 

Bij DoggyAlerts, zie je de Lijst van alle honden die als vermist zijn opgegeven. Je ziet de naam van de hond, de plaats waar de hond vermist is geraakt met de afstand tot jouw thuis locatie en de datum dat de hond vermist is geraakt.

Je kunt ook op Kaart klikken, dan zie je alle DoggyAlerts met de locatie waar de honden vermist raakten als icoontjes op de Kaart staan.

 

Door op Zoek filter te klikken kan je zoeken op:

 

 • Titel van de DoggyAlert
 • Actieve Alerts of Inactieve Alerts
 • Zoeken vanaf Thuis locatie of Huidige locatie
 • Straal van Zoekafstand instellen

 

Bij Gevonden zie je de honden die weer gevonden zijn en hoe lang ze vermist zijn geweest.

Als je op een DoggyAlert klikt zie je de details van de vermiste hond en de vermissing, namelijk:

 

 • De foto van de hond
 • De gegevens van de hond: Ras, Leeftijd, Geslacht, Grootte en een link naar het profiel van de hond en zijn/haar baasje.
 • De plaats van de vermissing en de exacte locatie op de kaart
 • Sinds wanneer de hond vermist is
 • Wanneer hij voor het laatst gezien is
 • Een omschrijving van de vermissing en andere details, zoals welke kleur tuigje of halsband de hond om heeft, of hij/zij makkelijk te benaderen is etc.

 

Verder kan je berichten sturen en de DoggyAlert volgen zodat je meldingen ontvangt als er nieuws is en een Gespot melding doen!

Heb je een vermiste hond giezien of gevangen?

 

Klik dan op Gespot!

 

Beschrijf de locatie van de spot en eventuele details die essenteel kunnen zijn voor de zoektocht, zoals welke kant hij/zij opgelopen is.

 

Markeer de locatie van de spot op de kaart door te kiezen voor huidige locatie of een locatie te markeren op de kaart.

 

Vermeld de datum en de tijd van de spot, het baasje en andere mensen die de Alert volgen en mee zoeken ontvangen hier direct bericht van!

Een DoggyAlert aanmaken 

Is je hond vermist, maak dan een DoggyAlert aan! Andere baasjes in de omgeving ontvangen dan een melding en kunnen je helpen zoeken.

 

Als je een DoggyAlert aanmaakt gaat dat biksemsnel doordat deze al is gekoppeld aan het profiel van je hond bij je profiel. Daardoor hoef je niet meer opnieuw alle gegevens in te voeren.

 

 • Selecteer met het pijltje welke van je honden vermist is.
 • Selecteer de locatie van de vermissing door te kiezen voor huidige locatie of een locatie op de kaart te markeren. Doe dit zo exact mogelijk zodat andere baasjes weten waar ze moeten zoeken!
 • Geef de locatie van de vermissing een duidelijke naam, bijvoorbeeld; Het Amsterdamsche Bos bij de Geiten Boerderij of De Tafelberg in Blaricum vlak bij het restaurant.
 • Geef aan op welke datum en tijd je hond vermist raakte.
 • Beschrijf bijzonderheden waaraan baasjes de hond kunnen herkennen, zoals een zwart oor, een rood tuigje en of je een vermoeden hebt welke kant de hond op is gegaan.

 

Zodra je de DoggyAlert hebt geactiveerd, ontvangen baasjes in de omgevering een melding.

Vergeet alsjeblieft niet om zodra de hond weer is gevonden dit te melden zodat andere baasjes weten dat het zoeken gestaakt kan worden!!!

 

Dit doe je door bij Mijn Alerts - Opties te klikken op gevonden. Je kunt daar ook de DoggyAlert aanpassen of aangeven dat je het zoeken wilt staken. Ook hier ontvanggen de baasjes die de DoggyAlert volgen een melding van.

Download nu gratis de DoggyDating app in jouw appstore! 

Download hier de DoggyDating app voor Android telefoons.

Download hier de DoggyDating app voor iPhones.