DATINGAPP VOOR HONDENWANDELINGEN RAZEND POPULAIR 

DOGGYDATINGAPP VOOR HONDENWANDELINGEN RAZEND POPULAIR

Met de app DoggyDating maken baasjes en honden een afspraak om samen een rondje om te lopen. Maandelijks worden er 110 duizend dates geïnitieerd, alleen in Nederland.

 

De app bestaat nu 2 jaar en is al bijna 50 duizend keer gedownload. "DoggyDating is een app en een website voor hondeneigenaren. In de app kan je afspreken voor hondenwandelingen met andere baasjes en alle losloopgebieden van Nederland staan erin. Dus eigenlijk alles wat je nodig voor een gezellig uitje met de hond", zegt bedenker Nicole Kinsbergen.

 

Dat aanmaken van een date gaat eenvoudig via de smartphone. "Iedereen kan een DoggyDate aanmaken. Zodra er een DoggyDate in de buurt is krijgen alle andere gebruikers een uitnodiging." De notificatie is voorzien van het geluid van een blaffende hond. Een date kan dus ook met veel meer honden en baasjes zijn.

 

Geen romantiek

Volgens Nicole Kinsbergen is het echt een date voor honden en niet voor de mensen. "Het gaat echt puur om de honden. Elke hond heeft zijn eigen profiel en niet de baasjes. Er zijn wel al heel veel vriendschappen en vriendengroepjes ontstaan, maar zover ik weet geen romantiek."

 

Het is qua uiterlijk niet de mooiste app die je ooit gezien hebt, maar hij werkt prima. En het is dus een ongelofelijk succes.

 

Beluister hier het item.